Değirmenköy'de yılın ilk domatesini yetiştiren Aktürk Tarım oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değirmenköy'de yılın ilk domatesini yetiştiren Aktürk Tarım oldu
Abone ol
Her yıl düzenlenen Geleneksel Domates Festivalinde ilk yetiştiriciye ödül verilen Değirmenköy'de, 2023 yılının ilk domatesini yetiştiren Aktürk Tarım oldu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, domates yetiştiricisi Aykan Aktürk'ü tebrik etti.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Silivri'nin Değirmenköy Mahallesi'nde tarım faaliyeti gerçekleştiren Aktürk Tarım, bu yıl ilk Değirmenköy domatesini yetiştiren üretici oldu. Aktürk Tarım'ın 2023 yılının ilk domatesini yetiştirmesi; Silivri Belediyesi, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yerinde tespit edilerek tescillendi.

Geleneksel Domates Festivali'nde ilk domatesi yetiştirme ödülünün verildiği Değirmenköy'de, domates üreticisi Aykan Aktürk, ürettiği domatesi Silivri Belediyesi'ne götürerek haber vermesi üzerine, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Değirmenköy'de ilk domatesin üretildiği tarlada incelemede bulundu. 

Genç girişimci Aktürk'ü tebrik eden Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri çiftçisine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her konuda desteklerinin devam edeceğinin sözünü verdi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca'da, yılın ilk domatesini üreten Aktürk Tarım'ın temsilcisi Aykan Aktürk'ü tebrik ederek, gelecek sene için de hem kendisine hem de tüm Değirmenköy üreticilerine domates fideleri için %75 hibe desteği sözünü verdi.

Değirmenköy'de bu yıl Domates festivali 39. kez olmak üzere 26 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak. Her yıl olduğu gibi yine en iyi domatesi yetiştiren üreticilere ve yılın ilk domatesini yetiştiren üreticiye ödülleri verilecek.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başar Turizm, Silivri ve Çorlu Okullarına Okul Servisi hizmeti için hazırlıklarını tamamladıÖnceki Haber

Başar Turizm, Silivri ve Çorlu Okulların...

Ek MTV nasıl alınacak?Sonraki Haber

Ek MTV nasıl alınacak?

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel