Değirmenköy'de Muhteşem Konser

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değirmenköy'de Muhteşem Konser
Abone ol
Bu yıl 3.’sü düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri, Değirmenköy Atatürk Ortaokulu’nun bahçesinde gerçekleştirildi. Dinleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlenen konserde yine okulun öğrencileri ve öğretmenleri büyük alkış aldı.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Değirmenköy Atatürk Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Türk Sanat Müziği Konseriyle bu yıl da başarılı bir organizasyona imza attı. Çok özverili bir çalışmanın eseri olan müzik ziyafeti, dinleyenlere TRT stüdyolarını aratmadı. Müzik öğretmeni Avni Akyüz yönetimindeki kadro, program sonrasında konseri izleyen velilerden ve misafirlerden tam not aldı.

Kopan: “Amacımız, çocuklarımızı bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde yetiştirmek”

Konser programının başlamasından önce konuklara, öğrenciler ve velilere hitaben bir konuşma yapan Değirmenköy Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Kopan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Sayın müdürlerim, Sayın muhtarım, kıymeti misafirlerimiz, saygıdeğer velilerimiz ve sevgili öğrenciler, okulumuzun konserine hepiniz hoşgeldiniz.

Okulumuzun müzik grubunun muhteşem konseri için bir araya geldik. Bu vesileyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk ve sevinç duyuyoruz. Bu gece öğretmen ve öğrencilerimizin büyük bir özveri ve tutku ile hazırladığı performansı izleyeceğiz.

Bizler de, çocuklarımızın daha iyi, daha güzel bir eğitim alması için okulumuzda gerekli tüm çalışmaları yapmaktayız. Amacımız, çocuklarımızı bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde yetiştirmek, onların kendilerinin mutlu bir ortamda olmalarını sağlamaktır.

Okulumuzda öğrenim programlarının gerektirdiği akademik çalışmaların yanı sıra, öğrencilerimizin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak ders dışı çalışmalar, öğrenci uyum faaliyetleri gibi birçok faaliyet yürütmekteyiz. Öğrencilerimizin akademik eksikliklerini gidermeye yardımcı olmak amacıyla, Bakanlığımızın öğrencilerimize ücretsiz olarak sunduğu destekleme ve ve yetiştirme kursları açmaktayız. Özellikle LGS yazılı çalışmaları sürecinde, öğrencilerimize bu konuda birçok desteği sunmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda da liselere yerleştirme oranımız Türkiye ortalamasının her zaman oldukça üzerinde çıkmaktadır. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan futbol, voleybol masa tenisi ve jimnastik kursları, müzik derslerinde gitar, bağlama ve piyano dersleri ile görsel sanatlar dersleri verilmektedir.

Müzik ve resim gibi sosyal etkinlikler, genellikle öğrenim sürecini engelleyici dersler olarak görülmektedir. Fakat öğrencilerin bir araya gelerek paylaşım yapmalarını, etkileşimde bulunmalarını ve ortak etki alanlarına sahip oldukları konularda birlikte vakit geçirmelerini sağlar, onların güven duymasına, sorumluluk almasına, uyum sağlamasına, güçlü ve zayıf yanlarını tanımasına fırsat verir. Eğitim programının içinde sistemli bir şekilde yer alan bu faaliyetler, akademik eğitimi desteklemekte, öğrenimi pekiştirmektedir. Bu anlamda okulumuzda tüm sosyal ve kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler başarı ile yürütülmektedir. Bu akşamki konserimiz de bizlere, öğretmen ve öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini ve emeklerini sergilediği, müziğin ritmini ve gücünü bizlere göstereceği fırsat sunmuştur.

Şimdi sizleri güzel ülkemizin yedi bölgesinden derlenen ezgiler ile başbaşa bırakıyorum.

Katılımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum. İyi seyirler diliyorum.

Okulun müzik grubunda yer alan grup üyeleri şöyle;

Klarnet: Ergün Çeteoğlu

Bateri: Serkan Mısırcı

Davul: Özgür Evsen

Bas Gitar: Nisanur Hırçın

Klasik Gitar: Göknur Orhan

Bendir: Muhammed Emir Şahin

Bendir: Recep Türkan

Piyano: Zülal İnci Aldıbaş

Bağlama: Avni Akyüz

Solist: Sinem Akyüz

Türk Sanat Müziği Konserine katılanlar arasında, Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Varol ve Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Musa Akbıyık'ta vardı.

Seslendirilen türküler

Sendeki kaşlar bende de olaydı

Babuba

Denizin dibinde Hatçam

Meşelidir engin de dağlar

Şu dalmadan geçtinmi

Deniz üstü köpürür

Alaydım elin elime

Garip bir küstü gönlüm

Kendim ettim kendim buldum

Al yanak allanıyor

Atabarı

İndim dere ırmağa

Siyah percemini dökmüş yüzüne

Durnalar dizi dizi

Tocular

Ardahan’ın yollarında

Konseri takdim eden solist Sinem Akyüz ve birbirinden değerli orkestra üyeleri, kulakların bayram ettiği müzik ziyafetleri karşısında dinleyenlerden sık sık alkış aldı. Hatta müziğin ritmi karşısında kendini tutamayan bazı izleyiciler halay çekerek ve oyunlar oynayarak eğlenceye eşlik etti.

Program sonunda, orkestranın solisti Sinem Akyüz’e, Okul Müdürü Mehmet Kopan tarafından çiçek takdim edildi.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haziran Ayı Meclisi 2. Birleşimi cuma günüÖnceki Haber

Haziran Ayı Meclisi 2. Birleşimi cuma gü...

TBMM 30. Başkanı’nı seçti... Yeni Başkan Numan Kurtulmuş olduSonraki Haber

TBMM 30. Başkanı’nı seçti... Yeni Başkan...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel