Değirmenköy BİST ÇPAL Anaokulu kayıtları devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değirmenköy BİST ÇPAL Anaokulu kayıtları devam ediyor
Abone ol
4 Eylül 2023 Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla başlayacak olan 2023 - 2024 eğitim - öğretim dönemi için, Değirmenköy BİST Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesindeki anaokuluna kayıtlar devam ediyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala özellikle çalışan velilerin okul telaşının yanında, minik öğrenciler de ilk kez okulla tanışacak olmanın heyecanını yaşıyor.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Bu bir tanıtımdır.

2022-2023 eğitim öğretim yılında Değirmenköy BİST ÇPAL bünyesinde miniklerimize hizmet vermeye başlayan Uygulamalı Anaokulunda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da minik öğrencilerin kayıt heyecanı başladı. Miniklerin anaokuluna kaydolmasıyla, çalışan annelerin iş hayatlarında rahat bir nefes alması sağlanacak.

                  

Anaokulunda sınıflar 10-15 kişilik

Değirmenköy BİST Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Anaokulu iki ana sınıfından oluşur. 3-4-5 yaş grupları yer alır ve sınıf mevcutları 10-15 kişi olarak değişmektedir. Klima, tv, lavobo ve tuvaletlerin yer aldığı okulun sınıflarında L oturma düzeni bulunur. Sınıflarda ayrıca çocukların gelişim seviyelerine uygun olarak eğitim öğretim meteryalleri mevcut. Çocukların eşyalarını bırakabilecek özel dolap ve askılıklardan oluşan özel alanlar vardır.

Bunun yanında miniklerimizin etkinliklerini gerçekleştirmek için etkinlik salonu ve robotik kodlama sınıfları bulunur ve yine eğitim - öğretim bünyesinde hizmet vermektedir.

Gelişim seviye takibi

Alanlarında profesyonel anaokulu öğretmenleri, miniklerimizin gelişim seviyelerini periyodik tablolarla yakından takip etmektedir. Elde edilen veriler öğrenci velileri ile sürekli paylaşılıp bilgi verilmektedir. Ayrıca okulun bünyesinde yer alan çocuk gelişimi alanı öğretmenleri de anaokuluna sürekli destek vermektedir. Okulda yardımcı personel bulunmakta olup, okul  güvenlik kamera sistemi ile donatılmıştır.

Okula giriş ve çıkışlar için özel alan

Anaokulu öğrencileri, okula giriş çıkışlarını bahçede oluşturulan özel alandan yapmaktadırlar. Girişler sabah saat 08.30’dan itibaren sağlanmakta olup, çıkışlar ise 17.00 olarak belirlenmiştir. Çalışan anne babaların, iş yoğunluğu ya da mazeretlerine göre saat 08.00’den itibaren çocuklar okula bırakılabilir ve 18.00’a kadar alınabilir.

4 Farklı alanda 6’şer saat ders

Stranç, robotik kodlama, ingilizce ve jimnastik olmak üzere 4 farklı alanda 2 şer saat ders verilmektedir. Ayrıca tiyatro, masal anlatıcılığı, animasyon gibi farklı etkinlikler sürekli gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliklerin yer aldığı etkinlik sınıfları da yine ana okulu bünyesinde hizmet vermektedir.

Günde 3 öğün yemek

Çocuklar eğitim öğretim süresi boyunca günde 3 öğün ile beslenmektedir. Bunlar; saat 09.00’da verilen kahvaltı, saat 12.30’da verilen öğle yemeği ve saat 15.30’da verilen ikindi kahvaltısından oluşmaktadır. Verilen öğünler okul idaresi, anaokulu öğretmenleri ve gelişim alanı öğretmenleri ile birlikte titizlikle incelenerek, çocukların gelişim seviyelerine uygun olarak belirlenmiştir.

Oyunları için 100 m2 park alanı

Ayrıca çocuklar için okul bahçesinin 100 m2 alanı, oyun park alanı olarak kullanılmaktadır. Bu oyun park alanı içeresinde çocuklara yönelik çeşitli oyuncaklar mevcuttur.

 

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalçın; "Kanunlara aykırı şekilde hizmetleri engelleme hali kabul edilemez"Önceki Haber

Yalçın; "Kanunlara aykırı şekilde hizmet...

1. SINIFLARIN OKUL HEDİYELERİ BAŞKAN YILMAZ'DANSonraki Haber

1. SINIFLARIN OKUL HEDİYELERİ BAŞKAN YIL...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel