Değirmenköy 112 Acil istasyonu tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değirmenköy 112 Acil istasyonu tamamlandı
Abone ol
Silivri, Değirmenköy’de kısa zaman önce yapımına başlanan 112 Acil istasyonu hizmet vermeye başladı. İstasyonun resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından yapılacak.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Belediye Başkanı Yılmaz müjdelemişti

Değirmenköy halkının uzun yıllardan beri özlemi olan 112 Acil Sağlık İstasyonunun hayata geçirileceğini, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2 Ekim 2023 tarihinde Belediye Meclis toplantısında müjdelemişti. Yılmaz konuşmasında; “Sağlık Bakanımıza şunu söyledik: 'Binasını tefrişatını, her şeyini Silivri Belediyesi olarak biz yapalım. Siz de bize ambulans ve sağlık görevlileri konusunda destek olun.' Sağlık Bakanımızın talimatıyla bu hafta içerisinde Silivri Belediyesi ve bir bağışçımız marifetiyle hayata geçirilecek olan Değirmenköy 112 acil istasyonumuz vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün gelinen noktada, atılan adımlar ve yapılan girişimler sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı’nın personeli ile ve ambulansıyla hizmet vermeye başladığı Değirmenköy 112 Acil Sağlık İstasyonu, Silivri Belediyesi’nin girişimi, Sağlık Bakanlığı’nın desteği ve bir bağışçının da katkılarıyla tamamlanarak hayata geçirilmiş oldu.

Sağlık Ocağı ile birlikte olacak

Silivri Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ayrıca 112 Acil Sağlık İstasyonunun olduğu yere daha sonra yeni Sağlık Ocağının da ilave edilmesi planlanıyor.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, ilerleyen günlerde Değirmenköy 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun resmi açılışını gerçekleştireceği bildirildi.

Varol; “Mahallemize hayırlı olsun”

Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Varol, 112 Acil İstasyonunun hizmete başlamasıyla ilgili memnuniyetini dile getirerek, Değirmenköy halkının aslında çok uzun yıllardan beri bu hizmeti beklediğini söyledi. Varol, hem kendilerinin hem de geçmiş dönem Mahalle Muhtarlarının defalarca ilgili mercilere konuyla alakalı müracaatlarının olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “Halkımızın çok arzu ettiği ve bize taleplerini ilettiği 112 Acil Sağlık hizmetinin mahallemize gelmesi için, 22 Ekim 2020 tarihinde dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Ankara’daki Muhtarlar Toplantısında bu talebimizi mahallemiz adına imzalı dosyayla teslim etmiştik. Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a da, halkımızın talebini iletmiştik. Ayrıca, geçmiş dönem Mahalle Muhtarlarımızında bu konuda talepleri olmuştu, fakat bizim dönemimizde görmek nasip oldu. Şahsım ve Mahalle halkım adına emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Mahallemize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Köroğlu: Mahallemiz için önemli bir ihtiyaçtı

Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Şenol Köroğlu, son yıllarda artan nüfus nedeniyle 112 Acil Sağlık İstasyonunun bölgede çok önemli bir ihtiyaç haline gelmiş olduğunu söyleyerek, istasyonun hizmete başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köroğlu, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Değirmenköy’ün her geçen gün nüfusu hızla artmaktadır. Hem mahalle halkımızın hem de bölgemizin artık bu hizmete kavuşması gerekiyordu. Hem bizler hem de önceki dönem Mahalle Muhtarlarımız çeşitli zamanlarda 112 Acil Sağlık hizmeti talebimizi ilgili makamlara bildirmiştik. Mahallemiz için önemli bir ihtiyaçtı, maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzmanı uyardı! Isıtıcılar çalışır vaziyetteyken uyumayın!Önceki Haber

Uzmanı uyardı! Isıtıcılar çalışır vaziye...

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısıSonraki Haber

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel