BAŞKAN YILMAZ’DAN DEĞİRMENKÖY’E KAPALI DÜĞÜN SALONU VE ETÜT MERKEZİ SÖZÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN YILMAZ’DAN DEĞİRMENKÖY’E KAPALI DÜĞÜN SALONU VE ETÜT MERKEZİ SÖZÜ
Abone ol
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Değirmenköy Mahallesi’nde ikamet eden kadınlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “Önünüzü açan, önünüzdeki engelleri süpüren ve önünüzdeki engelleri tek tek yıkan bir belediye başkanı olmaya devam edeceğim” dedi.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kahvaltı programları kapsamında Silivrili kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Değirmenköy Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar, Değirmenköy’de yapılan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Toplantı kapsamında kadınlar, Başkan Volkan Yılmaz’a talep ve önerilerini iletti. Kahvaltı programına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler, Değirmenköy Fevzi Paşa Mahallesi Muhtarı Şenol Köroğlu ve Değirmenköy İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı Erkan Varol katıldı.

BAŞKAN YILMAZ: “KADINLAR AİLENİN DİREĞİDİR”
Toplantıda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Kadınlarla bir arada olduğumuzda hayatın bütün gerçekleriyle yüzleşiyoruz. Kadınlara dokunduğumuzda, kadınları anladığımızda ve kadınlarla iletişim kurduğumuzda bilin ki doğru iletişim kanalını yakalamışız demektir. Çünkü siyaset insan faktörüyle yapılır. Hizmetler de yine insan faktörüyle sizlere ulaştırılır. Bizim sizlere bir sözümüz vardı; ‘Hep sizinle, hep sizin yanınızda ve hep sizinle yol yürüyeceğiz. Bu belediyeyi o şekilde yöneteceğiz’ demiştik. Çok şükür bu sözümüzü tutmanın onuru ve gururuyla sizlerin karşısına çıkabiliyoruz. Ben her zaman gittiğim yerlerde ifade ediyorum. Bir hanımefendi yanıma geldiğinde ve bir teyzenin yanına vardığımda konuşulan konuların hep toplumun problemleri olduğunu görüyorum. Daha benden kendi adına bir şey isteyen bir hanımefendiyle karşılaşmadım. Kadınlarımız ya çocuğu için ya evdeki engelli bir birey için ya da yaş almış ve evde bakıma muhtaç büyükler için taleplerini iletiyor. Hasılı hanımefendilerin talepleri ve istekleri hayatın ta içindeki gerçekliklerle ilgili oluyor. Onun için biz şunu biliyoruz ki; kadınlarla ne kadar sık bir araya gelirsek ve kadınları ne kadar fazla dinlersek şehrin problemlerini daha hızlı ve daha rahat çözeriz. Kadınlar bütün sıkıntıların, dertlerin ortakları ve ailenin direğidir. Kadınlarımızın çok daha fazla cemiyet hayatının, sosyal hayatın ve iş hayatının içerisinde olması gerekiyor. Kadınlarımızın siyasetin içerisinde ve yönetimin içerisinde olmaları gerekiyor. Çünkü kadınlar her şeyi çok daha fazla hak ediyor. Onun için ben önünüzü açan, önünüzdeki engelleri süpüren ve önünüzdeki engelleri tek tek yıkan bir belediye başkanı olmaya devam edeceğim” dedi.

“DEĞİRMENKÖY’DE KAPALI BELEDİYE DÜĞÜN SALONUNU HİZMETE AÇACAĞIZ”
Değirmenköy’deki hizmetlerle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Değirmenköy spor, sağlık, sanat, kültür ve etkinlik anlamında unutulmuş ve ötelenmiş bir mahallemizdi. Muhtarlarımızla yapmış olduğumuz istişareler ve köy ziyaretlerimizden sonra Değirmenköy’ün hemen girişindeki alanda Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle 1.000 kişilik kapalı tribünü, soyunma odaları, hakem odaları ve gözlemci odalarıyla bugün profesyonel maçların dahi oynanabileceği kalitede bir stadı yaptık. Değirmenköy’deki gençlerin ve sporcuların kullanımını açtık. Stadın hemen yanı başındaki metruk alanların böyle olmaması gerektiğinden hareketle 200 araçlık otoparkı, kaldırımı, tenis kortu, basket sahası, çocuk parkı, kamelyaları ve hanımefendilerin etkinlik yapabilecekleri bir alanı stadımızın etrafında bitirdik. Değirmenköy pazarı sokaklara kuruluyordu. Yağmur yağdığında esnaf ve hanımefendiler dertliydi. Buradan hareketle Silivri Belediyesi olarak çok hızlı bir şekilde Değirmenköy’e yakışan bir kapalı pazarımızı yaparak hanımefendiler ve esnafımızın kullanımına sunduk. Kapalı pazarımız sadece pazar alanı olarak kullanılmıyor. Burada ücretsiz bir şekilde asker uğurlamaları, düğünler, nişanlar, kına geceleri, iftarlar ve toplantılar yapılıyor. Silivri Belediyesi olarak Değirmenköy, Çanta, Gümüşyaka ve Selimpaşa gibi kapalı düğün salonu olmayan beldelerimizde kiraya vermeksizin, yine sosyal belediyecilik anlayışıyla Silivri Belediyesinin işlettiği kapalı belediye düğün salonunu inşallah önümüzdeki süreçte hizmete açacağız. Değirmenköy’ümüze hayırlı uğurlu olsun. Değirmenköy’e 5 yıl içerisinde yaklaşık 30.000 ton asfalt döktük. Parklarımızın yenileme çalışmalarını yaptık. Eksiklerimiz olabilir ama geçtiğimiz 5 yıl içerisinde vaatlerimizin ötesinde hizmetler gerçekleştirebildiysek, önümüzdeki 5 yıl da bizim yükseliş ve şahlanış dönemimiz olacak. Göreceksiniz Değirmenköy’ü daha pırıl pırıl, daha ışıl ışıl ve bütün eksikleri tamamlanmış bir mahalle haline getireceğiz” diye konuştu.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNDE HİZMET KONUŞULUYOR”
Silivri Belediyesinin hizmetleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Silivri Belediyesi sınırları içerisinde siyaset ve parti konuşulmuyor. Silivri Belediyesinde hizmet konuşuluyor. Bizim görevimiz, sözlerimiz ve vaatlerimiz vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde 23 proje vaat etmiştik. İnanın hizmetlerimiz vadettiklerimizin çok çok ötesine geçti. Eserlerimiz ve hizmetlerimiz vaatlerimizin ilerisine taşındı. Biz aşkla, sevgiyle, ilk günkü azimle ve hiç bitmeyen heyecanımızla sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz. Bakım Değirmenköy’de 10.000’in üzerinde vatandaşımız yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın olası kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası gibi kritik durumlarında ambulansın buraya gelmesi çok uzun sürüyor. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı yetkililerinden 112 Acil İstasyonu istedik. Bakanımız Fahrettin Koca beyefendiye buradan şükranlarımı sunmak istiyorum. Hızlı bir şekilde ekip, ekipman, araç ve sağlık görevlileri kadrosunu buraya taşıdılar. Silivri Belediyesi olarak bağışçı Adil Salman Beyefendi ile eşinin adına bir 112 Acil İstasyonu yaptık ve bitirdik. Sağlık ocağımızın hizmet verdiği belediye binamız çok eskiydi. O binada artık sağlık hizmetleri verilmesini uygun görmedik ve Adil Bey’e; ‘Adil abi bir hizmet başlattın. Yanına bir de sağlık ocağı yapalım’ dedik. 4 hekimli, içerisinde çam ağaçlarının olduğu pırıl pırıl ve tertemiz yeni bir sağlık ocağının temelini bugün bismillah diyerek sizlerle beraber atacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Sağlık ocağının olduğu eski binayı da yıkarak içerisinde; muhtarlığın, mahalle evinin, kütüphanenin, etüt merkezinin, bilgisayar odalarının, resim atölyelerinin, oyun odalarının ve 150 kişinin toplantı yapacağı çok amaçlı mahalle evini Değirmenköy’e çok kısa bir süre içerisinde hediye edeceğiz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra çiftçiliği ve hayvancılığı geliştirmek için projelerimiz devam edecek. 2 gün önce İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayımız Sayın Murat Kurum, her köyde tematik ve her köyün kendine özgü ürünleriyle desteklemeleri ve buralarda onunla ilgili tesislerin yapılacağını bildirdi. Ayrıca Sayın Kurum, metrobüsün TÜYAP’tan Silivri merkeze kadar getirileceğinin müjdesini de Silivri'mize verdi. İnşallah hizmetler daim olur. El ele, gönül gönüle ve omuz omuza hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN DEĞİRMENKÖY’DE ÇİFTE SEVİNÇ!Önceki Haber

SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN DEĞİRMENKÖY’DE Çİ...

Yurt geneline kar ve don uyarısıSonraki Haber

Yurt geneline kar ve don uyarısı

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel