Başkan Sandıkçı, “Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda yazdığı şanlı destanın adıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Sandıkçı, “Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda yazdığı şanlı destanın adıdır”
Abone ol
Canik Belediyesi’nin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği programla Çanakkale şehitleri anıldı.
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Canik Belediyesi’nin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği programla Çanakkale şehitleri anıldı.

Canik Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla ilçede ‘Çanakkale Destanı’ tiyatro gösterisi düzenlendi. Öğrenciler, Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde sahnelenen  ‘Çanakkale Destanı’ adlı tiyatro gösterisini dikkatle izledi. Tiyatro gösterisinde duygu dolu anlar yaşayan yüzlerce öğrenci, Çanakkale’de düşman askerlerine geçit verilmediğini anlatan sahnelere ise büyük bir coşkuyla eşlik etti. Öğrencilerle birlikte tiyatro gösterisini seyreden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda yazdığı şanlı destanın adıdır” dedi. 

Öğrenciler Duygu Dolu Anlar Yaşadı

Canik Belediyesi, ilçede düzenlediği ‘Çanakkale Destanı’ adlı tiyatro gösterisiyle yüzlerce öğrenciyi Çanakkale Zaferi temalı tiyatro oyunuyla buluşturdu. Öğrenciler, Çanakkale şehitlerinin anıldığı tiyatro gösterinde duygu dolu anlar yaşarken, tiyatroda düşman askerlerine geçit verilmediğini anlatan sahnelere büyük bir coşkuyla eşlik etti. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro öğrencilerden tam not aldı.

 “Çanakkale Zaferi aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda yazdığı şanlı destanın adıdır”

Öğrencilerle birlikte sahnelenen tiyatro gösterisini seyreden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, programda gerçekleştirdiği konuşmada “Çanakkale Zaferi aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda yazdığı şanlı destanın adıdır” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, milletin Çanakkale’de her türlü zorluğa rağmen vatan savunması gerçekleştirdiğinin altını çizerek sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Çanakkale zaferi, tüm dünyaya savaşı kazanmak için sayıların önemli olmadığını, vatan ve bağımsızlık sevgisi gerektiğini göstermiştir. Aziz milletimiz imkânsızlıklara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde yurdunu savunmuş, düşmana geçit vermemiştir. Bizler ecdadımızın nasıl ve ne şartlarda mücadele ettiğini anlamalı ve Çanakkale ruhunu kuşaklarımıza aktarmalıyız. Bizlerde istedik ki çocuklarımıza Çanakkale’de verilen mücadeleleri anlatım ve bir nebzede olsa zihinlerinde canlandıralım. Şehitlerimizin her türlü zorluğa rağmen vatan topraklarını korumak için verdiği mücadeleleri aktaralım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

CADDE YEMEK SALONU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aziz şehitlerimiz için lokma hayrı ve mevlitÖnceki Haber

Aziz şehitlerimiz için lokma hayrı ve me...

Başkan Topaloğlu Rusya’da gazetecilerle bir araya geldiSonraki Haber

Başkan Topaloğlu Rusya’da gazetecilerle...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel