Balcıoğlu; “Halkımız, belediyemizin 31 Mart tarihini baz alarak çektiğimiz fotoğrafı çok iyi anladı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balcıoğlu; “Halkımız, belediyemizin 31 Mart tarihini baz alarak çektiğimiz fotoğrafı çok iyi anladı”
Abone ol
Silivri Belediye Meclisi'nin, Mayıs ayı 2. Oturumu kapanışı sırasında konuşan Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin dünkü toplantısına konu olan “Silivri Belediyesi’nin yeni yönetime kalan borç yükü” hakkında açıklama yaptı. Balcıoğlu; “Halkımız, belediyemizin 31 Mart tarihini baz alarak çektiğimiz fotoğrafı çok iyi anladı” ifadelerine yer verdi.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Balcıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Ben çok kısa -basın mensuplarımız da buradayken- şansıma yönelik dünkü gerçekleştirilen basın toplantısında sadece bir bilgilendirme yapmak isterim. Özellikle pazartesi günkü mecliste de belirtmiştim. Borç yükümüz hakkında bir takım bilgiler de paylaşmıştım. Halkımız, işte belediyemizin 31 Mart tarihini baz alarak çektiğimiz fotoğrafı çok iyi anladı bence. Yani ben, ama tekrarın önemine de inanıyorum. Tekrarının önemi benim için çok değerli, tekrar etmek istiyorum. Halkımız anladı da, anlamayanlar için tekrar ediyorum. Fakat tabii ki bu tabloya itirazlar gelecektir. Gelmesi de doğaldır, olabilir.”

“İSTEDİKLERİ HER BELGEYİ ALABİLİRLER”

"Biz halkımıza Silivri'nin özlediği şeffaf yönetim anlayışının sözünü vermiştik, vaad etmiştik seçim döneminde. O söze istinaden ben pazartesi günkü mecliste de bahsetmiştim. Derhal talep eden bütün meclis üyelerimiz, ilgili bütün birim müdürlerimizden istedikleri her belgeyi alabilirler. Bu talimatı da vermiştim arkadaşlarımıza hatırlarsınız. Neden? Çünkü bizim gizlimiz saklımız yok. Ne gördüysek onu söyledik. Belediyemizde çalışan, bizzat ben çalıştım ve on yılda kendim de çalıştım. Geçen dönem muhalefet olarak da çalıştık. On beş yıl, yirmi yıl hatta yirmi beş yıl görev yapan arkadaşlarımız var. Memur arkadaşlarımız var. Onlarla birlikte çalıştık. Yani bu borç yükü çalışmamızı halkımıza sunduk."

“PERSONELİME SONUNA KADAR GÜVENİYORUM”

"Ben, bütün personelimize bütün çalışma arkadaşlarımı, bütün müdürlerimize hangi dönemde olursa olsun hepsine çok güveniyorum. Onlarla birlikte, -benim ekibim onlar çünkü- benim ekibim burada çalışan bütün bin altı yüz tane, bin yedi yüz tane personelimdir.

Benim ekibim Silivri halkıdır. Ben personelime sonuna kadar güveniyorum. Onlarla yaptığımız çalışmalar sonucunda bu borç yükü çalışmamızı halkımızın takdirine sunduk. Onlar hakkında haksız yere kimseye tek bir söz dahi söyletmem."

"SİLİVRİ TARİHİNİN EN YÜKSEK OYUNU ALDIK"

"Bunu herkes bilsin. Bunu bir defa da peşinen söylemek isterim. Bizler, halkımızın takdiri ve güveniyle Silivri tarihinin en yüksek oyunu aldık. En yüksek de meclis grubunu oluşturduk. Gururla söylüyorum bunu, Silivri tarihine geçtik. Ve ilk aday oluşumda gerçekleşti bunlar. Bir gerçeğin bir defa daha altını ben özellikle çizmek isterim. Beş yıl çok çabuk geçecek. Biz halkımızda çünkü ben on beş yıl oldu görevi yapıyorum. Beş yılda çok çabuk geçecek."

“BEŞ YIL SONRA YENİ BİR SİLİVRİ REKORU DAHA KIRACAĞIZ”

"Biz halkımıza verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmek için canla başla çalışacağız. Verdiğimiz sözleri yerine de getireceğiz Allah'ın izniyle. Hiç bir şüphem yok. Ve beş yıl sonra seçim günü geldiğinde de halkımızın takdir ve güveniyle yeni bir Silivri rekoru daha kıracağız."

“BORÇ YÜKÜNÜ ÇARPTIRIYORSUNUZ”

"Bunun altını şimdiden söylüyorum, göreceksiniz. Çıkıyorsunuz kamuoyu önünde, işte basın açıklaması yapıyoruz. Devir ettiğim borç yükünü çarptırıyorsunuz. Senin hesabın neye benziyor biliyor musun? Gider ayak ihaleler yapılmış, şartnameler imzalanmış. Sonra da 'bu işler başlamadı, borç değil' diyorsun. Yani böyle bir mantık neye benziyor biliyor musunuz? Yani banka kredisi alıyoruz bir tane araba için banka kredisi kullanıyoruz. Senetleri, sözleşmeleri hepsini imzalıyoruz. Ve bu bizim borç olmayacak. Yani böyle bir şey yok. Burada mali müşavir çeşitli arkadaşlarımız da var. Bunu bu yönden de incelemelerini istiyorum ben.

“İMZALADIĞINIZ İHALELERİ BEN TEKRAR SİZE Mİ YOLLAYAYIM”

Yani imzaladığımız ihalelerin parasını ödemeyecek miyiz biz? Ben borç yükü diyorum. Bunlar bizim borcumuz. Borcumuz olmuyor mu bunlar? O zaman imzaladığınız ihaleleri ben tekrar size mi yollayayım yani? Ne dersiniz? Böyle bir taktik de uygulayabilirim.

Onun için kabul edeceksiniz. Böyle sağa sola bükmeyle falan olmayacak bu işler. Bize bıraktığınız borç yükünün tamamı tekrar altını çizerek söylüyorum. Bir milyar beş yüz üç milyon TL'dir. Yani çok bildiğiniz dolar hesabıyla söyleyeyim. Kırk yedi milyon dolardır. Ancak şunu herkes bilsin. Benim ekibim de yönetimim de her şey burada Silivri halkıdır.

İncelemek isteyen varsa tekrar söyledim. Burada… toplam borcumuzda burada, müdürlüklerimizde burada. Her şeye açıkız, şeffafız.

Ben bir kez daha hatırlatıyorum. Toplam borcumuz bir milyar beş yüz üç milyon iki yüz doksan beş nokta iki yüz altmış iki virgül doksan dört TL'dir.

Tüm silivri halkına duyurulur."

Editör: Hasan Bircan

Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silivri'de hafta sonu elektrik kesintileri olacak bölgelerÖnceki Haber

Silivri'de hafta sonu elektrik kesintile...

Tercih işlemlerinde bugün sonSonraki Haber

Tercih işlemlerinde bugün son

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel