Balcıoğlu; "Çiftçilerimizi birçok alanda destekleyeceğiz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balcıoğlu; "Çiftçilerimizi birçok alanda destekleyeceğiz"
Abone ol
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla Gümüşyaka Mahallesi'nde bulunan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde kadın üreticilere yönelik etkinliklerde yaptığı konuşmada, "Hem Silivri Belediyesi olarak hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, İstanbul’un en verimli topraklarına alın terini döken çiftçilerimizi birçok alanda destekleyeceğiz." dedi.
ÇORLU YILDIZ DİZEL

Başkan Balcıoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Değerli Çiftçilerimiz, Basın Mensupları, Sevgili Konuklar,

Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bugün, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle burada, siz değerli çiftçilerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Sözlerime, "Memleketimizin bir tarım memleketi olduğu ve genişliği göz önüne alınırsa, bizim başlıca kuvvet ve servet dayanağımızın toprak olduğu görünür." diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlamak istiyorum.

Ulu Önder Atatürk, tarımın, milletimizin bağımsızlığının ve ekonomik kalkınmasının temeli olduğunu çok iyi biliyordu. Daha Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda kalkınma hamlesi olarak tarımı birinci sıraya koymuştu.
Bu yüzden, tarım ve çiftçiye verdiği değeri her fırsatta dile getirmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, dünya genelinde yaşanan gıda krizi hepimizin malumu. Bizler, insan eksek insan çıkacak bu topraklarda yaşayanlar olarak tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Tarımsal kalkınma, sadece ekonomik bir gereklilik değil, aynı zamanda sosyal bir zorunluluktur.


Silivri, İstanbul’un 39 ilçesi arasında yüz ölçümü bakımından en büyük ikinci ilçesi ve ekilebilir, dikilebilir alan olarak bakıldığında 400 bin dönümün üzerinde verimli topraklarıyla en büyük ilçe konumunda.

Bu veriler bizlere, Silivri'nin, İstanbul ve Türkiye tarımı için ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu gösteriyor.

Maalesef gerek ülkemizde gerekse Silivri’de çiftçilik zor bir dönemden geçiyor. Gerek maliyetlerdeki fahiş artışlar gerekse iklim değişikliklerinin yarattığı zorluklar, tarım sektörümüzü derinden etkilemekte. Ancak unutmayın ki, tarım geçmişten günümüze kadar ülkemizin önde gelen gelir kaynaklarından biri olmuştur.

Mazot, gübre ve ilaç fiyatlarındaki akıl almaz artışlar, bir avuç tohumun bile altın değerinde olmasına neden olmuştur. Kuraklık, sel ve diğer afetler, çiftçilerimizin emeklerini yok etmektedir. Ancak bilin ki, bu zorlukların üstesinden gelmek için sizlerin yanınızdayız.

Hem Silivri Belediyesi olarak hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, İstanbul’un en verimli topraklarına alın terini döken çiftçilerimizi birçok alanda destekleyeceğiz.

Ekrem Başkanımız ile birlikte çiftçilere verdiğimiz destekle son 4 yılda İstanbul’da ki çiftçi sayısı 10 kat arttı. İnşallah uyum ve iş birliği içinde geliştireceğimiz çalışmalarla Silivri’mizde ki çiftçi üretici sayısını arttıracağız. Gençlerimizi yeniden tarıma toprağa yönlendireceğiz.

Hep söyledim yine söylüyorum Silivri’nin muhafızı olacağım. Silivri’nin bu bereketli topraklarını betona boğmalarına müsaade etmeyeceğim. Tarım diyeceğiz üretim diyeceğiz gıda güvenliği diyeceğiz ve hep beraber Silivri’de bir kolektif üretim anlayışı geliştireceğiz.

Kıymetli çiftçi dostlarım,
Hollanda Konya kadar toprakla dünyanın en büyük tarımsal üreticilerinden biri ve aynı zamanda ihracatçılarından biri… Bizlerin artık kolektif tarıma, bilimsel akıllı tarım uygulamalarına çağın gerektirdiklerine gereken önemi vermesi lazım. Bireysel üretimle, bireysel tarımla geleneksel yöntemlerle bir yere varılamayacağını hepimiz görüyoruz. Artık bizlerinde tarımda üretimde çiftçilikte hayvancılıkta kooperatifleşmemiz ve bunu yaygın hale getirmemiz, tarımda teknolojiyi kullanmamız lazım.

Hollanda bu işi en iyi yapan ülke, Türkiye’nin kat kat üzerinde ihracat yapabiliyor. Bizim de buradan hareketle kooperatifçiliği destekleyerek, çiftçilikten korkmadan, çekinmeden, ürün çeşitliliğini artırarak, Silivri’deki bu verimli topraklarda üretimi desteklememiz lazım.

Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizi bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyor, çiftçilerimizin bu önemli gününü kutluyor, sağlık, başarı ve bereket dolu bir yıl diliyorum."

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili olan Şenol Fidan ile Gökhan Yonat ve bir çok diğer Belediye Meclis Üyeleri de etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.

Eski Değirmenköy Belediye Başkanı Mümin Tuğlu ile önceki dönem CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı da etkinliğe katılanlar arasındaydı.

Gümüşyaka Muhtarı Mazlum Güçlü ev sahipliğinde Belediye Meclis Üyeleri Yavuz Alçı ve Murat Okan etkinliğe katılanlar arasındaydı.


 

Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Değirmenköy Pazarı meyve ve sebze fiyatları (15.05.2024)Önceki Haber

Değirmenköy Pazarı meyve ve sebze fiyatl...

Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlamaları Zeytin Fidanlarıyla Anlam BulduSonraki Haber

Silivri'de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel