Av sezonu 20 Ağustos'ta başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Av sezonu 20 Ağustos'ta başlıyor
Abone ol
Marmara Bölgesi'nde bazı türler için avlanma sezonu 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü başlayacak. Yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerinde iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar dikkate alınarak avlanma bölgeleri, türler, avlanma süreleri ve limitleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonunun 2022-2023 dönemine ilişkin kararlarına göre belirleniyor.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonunun 2022-2023 dönemine ilişkin, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararına göre, Marmara bölgesi için, bıldırcın ve üveyik avı, Ege, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 20 Ağustos'ta başlayacak.

Aynı bölgelerde (bazı iller hariç) kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik avı ise 15 Eylül 2022- 8 Ocak 2023 arasında yapılabilecek.

Yaban tavşanı, ada tavşanı ve tilki avı 15 Ekim 2022- 8 Ocak 2023, yaban domuzu ve çakal avı ise 20 Ağustos 2022-19 Şubat 2023 arasında yapılabilecek.

Alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak ve saksağan avı 20 Ağustos başlayacak ve 5 Mart 2023 kadar devam edecek.

Avlanma limitleri

Bir avcı gün içerisinde, 10'dan fazla bıldırcın, 3'er adetten fazla üveyik, kara tavuk, öter ardıç, sakarca ve karabatak, 4'ten fazla tahtalı, 6'dan fazla kaya güvercini, 5'ten fazla çulluk, 15'ten fazla saksağan, 4'ten fazla sakar meke avlayamayacak.

Söz konusu süreler içinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) avlanmak serbest olacak. Yaban domuzu avı salı günü de yapılabilecek.

Resmi gazetede yayınlanan, 2022-2023 dönemine ilişkinTarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonunun kararlarına buradanulaşabilirsiniz.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere kanola desteği verilecek... Muhtarlıklara müracaatlar başladıÖnceki Haber

Çiftçilere kanola desteği verilecek... M...

Bitget, Juventus’un Resmi Forma Kol Sponsoru olarak başarılı yolculuğuna devam ediyorSonraki Haber

Bitget, Juventus’un Resmi Forma Kol Spon...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel